Chrumkavé kura s medovou ázijskou omáčkou

Fantastické chrumkavé kura s medovou ázijskou omáčkou

Fantastické chrumkavé kura s medovou ázijskou omáčkou

Aké jedlo vám napadne ako prvé, keď sa povie ázijské jedlo alebo ázijská kuchyňa? Veľa z vás si určite ako prvé predstaví chrumkavé kura s medovou omáčkou a sezamom. Je príjemné sladké, no zároveň aj slané, mierne pikantné a hlavne chrumkavé! Je to proste obľúbené jedlo fanúšikov ázijskej kuchyne. A presne preto sme sa rozhodli pripraviť recept na chrumkavé sezamové kura na čínsky spôsob s medom, aby ste si ho mohli urobiť aj sami doma.

 

Čas prípravy pre 4 osoby je približne 15 minút, čas varenia tak isto 15 minút.

 

Na prípravu budeme potrebovať

Na chrumkavé kura:

 

Omáčka:

 

Ako príloha:

  • Varená ryža
  • 2 PL sezamových semienok
  • Jarná cibuľka

 

Postup

  1. Vo woku alebo veľkej panvici zohrejeme olej. Otestovať si, či je olej už dostatočne horúci môžeme napríklad tak, že sa do neho kvapne trošku vajíčka a zistíme, či začne peniť.
  2. Kým sa olej zohreje, môžeme si pripraviť obaľovaciu zmes. V jednej miske alebo tanieri rozšľaháme celé vajíčka a trošku ich osolíme a do ďalšej 3 PL múky.
  3. V ďalšej miske spolu dobre premiešame zvyšnú múku, soľ, korenie, cesnakovú soľ a papriku..
  4. Kuracie prsia nakrájané na pásiky alebo na kocky najskôr obalíme v múke, potom ich dôkladne ponoríme do vajíčka a nakoniec ho obalíme pripravenou ochutenou múkou.
  5. Ako alternatívu ku príprave obaľovacej zmesi môžeme použiť aj Obaľovaciu zmes na chrumkavé kura, ktorú stačí iba zmiešať s vodou a kuracie kúsky obaliť v nej.
  6. Obalené kuracie kúsky pridáme do woku s horúcim olejom a smažíme na vysokej teplote 6-7 minút. Počas toho, ako sa kuracie prsia budú smažiť ich nezabudneme pár krát otočiť. Keď budú pekné hnedé, vytiahneme ich z oleja a vložíme ich do misky alebo taniera vystlaného papierovými obrúskami, ktoré z nich vysajú prebytočný olej.
  7. Do prázdneho, no stále horúceho woku pridáme všetky ingrediencie potrebné na prípravu omáčky a poriadne miešame. Omáčku varíme na vysokej teplote asi tri minúty, kým nezhustne.
  8. Do zredukovanej omáčky vrátime kuracie kúsky a celé spolu varíme zhruba dve minúty, aby sa kuracie kúsky pekne obalili.
  9. Podávame s uvarenou ryžou a posypané sezamovými semienkami a nasekanou jarnou cibuľkou.

 

Chrumkavé kura s medovou ázijskou omáčkou

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Naša webová stránka ukladá údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača) na identifikáciu vašej relácie a dosiahnutie základnej funkčnosti platformy, zážitku z prehliadania a zabezpečenia.
Používanie analytických nástrojov nám umožňuje lepšie porozumieť potrebám našich návštevníkov a tomu, ako používajú našu stránku. Môžeme použiť nástroje prvej alebo tretej strany na sledovanie alebo zaznamenávanie vášho prehliadania našej webovej stránky, na analýzu nástrojov alebo komponentov, s ktorými ste interagovali alebo ste ich používali, zaznamenávanie udalostí konverzií a podobne.
Môžeme používať súbory cookie a nástroje tretích strán na zlepšenie ponuky produktov a/alebo služieb našej alebo našich partnerov, jej relevantnosti pre vás na základe produktov alebo stránok, ktoré ste navštívili na tejto webovej stránke alebo na iných webových stránkach.
Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.

Prihlásenie