Kuracie green curry
Thajské zelené kari je obľúbené pre svoju jedinečnú kombináciu pikantných, sladkých a aromatických chutí. Táto tradičná thajská pochúťka sa vyznačuje krémovou kokosovou omáčkou, zelenou kari pastou z čerstvých čili papričiek, koriandrom, limetkovými listami a voňavou bazalkou. Môže sa pripraviť s rôznymi druhmi mäsa, tofu alebo zeleninou a zvyčajne sa podáva s jazmínovou ryžou alebo rezancami.
Tento recept v spolupráci s HappyWokom pripravila kristy.food.
Postup prípravy:
- Na rozpálenom oleji orestujeme pretlačený cesnak a zázvor. Pridame curry pastu a restujeme cca 3 minútky. Pridáme nakrájané kuracie kúsky, ktoré obalíme v curry paste.
- Keď bude mäso orestované, prilejeme 200 ml kokosového mlieka.
- Ďalej pridáme palmový cukor, rybaciu omáčku a premiešame. Prilejeme zvyšných 200ml kokosového mlieka a necháme curry variť na miernom ohni cca 5 min.
- Pomaly primiešame zeleninu (brokolicu , mungo...) , nakrájanú citrónovú trávu (na väčšie kúsky) limetkové listy, thajskú bazalku a varíme ďalších 10 min na miernom ohni.
- Nakoniec primiešame nasekaný koriander a limetkovú štavu. Podľa chuti posypeme arašidmi a sezamom.
- Pred podávaním citrónovú trávu a limetkové listy vyberieme.
Prajeme dobrú chuť!