Kórejské hovädzie bulgogi
Rýchly a jednoduchý recept kórejské hovädzie bulgogi. Tento recept spojuje jemne nakrájané hovädzie mäso s výraznou marinádou, vytvárajúcou dokonalú kombináciu sladkokyslých a korenistých tónov. Pripravte sa na neodolateľný zážitok plný chuťových explózií a objavte tajomstvo, ako pripraviť tradičný bulgogi priamo v pohodlí vašej kuchyne.
Tento skvelý recept si v spolupráci s Happy Wokom pripravila kristy.food.
Postup prípravy:
- Hrušku ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Presunieme ju do kuchynského robota spolu s ostatnými ingredienciami na marinádu. Mixujeme do hladka.
- Hovädzie ribeye nakrájame na tenké plátky. Mäso zalejeme pripravenou marinádou a premiešame. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, mladú cibuľku na väčšie kúsky. Primiešame k mäsu a opäť premiešame. Mäso necháme marinovať aspoň pol hodinu, alebo ideálne cez noc v chladničke.
- Do rozohriatej panvice pridáme olej. Keď je olej rozpálený, pridáme marinované hovädzie mäso. Mäso opekáme z oboch strán, kým nezhnedne. (Cca 30-40 sekúnd z každej strany) Po opečení preložíme na tanier. Na záver posypeme sezamom a nakrájanou cibuľkou.
Podávame s batátovými rezancami, alebo inou obľúbenou prílohou.
Prajeme dobrú chuť!