Kórejské Rose Tteokbokki
Kórejské Rose Tteokbokki

Ak si niekedy chcete dopriať trendy a chutné kórejské jedlo, potom Rose Tteokbokki by určite malo byť na vašom zozname. Toto fusion jedlo vzalo krajinu útokom so svojím krémovým a jemne korenistým chuťovým profilom, ktorým sa zdá byť každý posadnutý. Naučte sa variť toto jedlo doma! Je to také jednoduché a rýchle! Doba prípdavy: 20 min.
Ingrediencie:
- 500g Ryžové koláčiky
- Voda
- 450g Fish Cake
- Slanina
- Cesnak
- Jarná Cibuľka
- Smotana 500ml
- Gochujang pasta
- Sójová omáčka
- Soľ
- Červená paprika - korenie
- Klobáska / Páročky
- Syr - eidam
Postup prípravy:
- Ryžové koláčiky necháme rozmraziť
- Nalejeme ich do vody a necháme chvílu odstáť
- Nakrájame Fish Cake na menšie kúsky / trojuhilníky
- Nakrájame si slaninku na tenké kúsky alebo štvorčeky, prípravíme si aj cesnak a jarnú cibuľku
- Slaninku opražíme na oleji do chrumkava, následne pridáme cesnak a kúsky jarnej cibulky
- Chvílku opražíme slaninku s cesnakom a cibuľkou, následne pridáme smotanu
- Privedieme do varu a následne pridáme Gochujang pastu 1 až 2 lyžčky
- Osolíme a prídáme červenú papriku, sójovú omáčku a zahustíme strúhaným syrom
- Do zohriatej omáčky pridáme rozmrazené Ryžové koláčiky a nakrájaný fish cake
- Všetko dobre pomiešame a privedieme k varu na cca 5 min.
- Ku koncu pridáme nastrúhaný syr
- Podávať môžme priamo z panvice ;)
Dobrú chuť!