Vietnamské jarné rolky
Rýchle a chutné vietnamské jarné rolky

Pripravte si spolu s nami tento rýchly a chutný recept na populárne vietnamské jarné rolky, ktoré zvládne vytvoriť úplne každý. Či už sa rozhodnete pre toto jedlo na obed, alebo na pohostenie vašich priateľov s výsledkom budete naozaj spokojní.
Príprava vám nezaberie dokopy viac ako 15 minút. Pri príprave sa môžete inšpirovať aj videoreceptom, ktrorý sme pre vás natočili.
Ingrediencie
- Ryžový papier na závitky
- Sójové klíčky
- Žltá reďkovka
- Červená reďkovka
- Mrkva
- Uhorka
- Hlávkový šalát
- Mango
- Čerstvý koriander
- Avokádo
Postup
1. Mrkvu, uhorku, mango, avokádo, šalát a reďkovku nakrájame na tenké pásiky až rezance.
2. Následne si do taniera dáme vodu, do ktorej budeme máčať ryžový papier.
3. Ryžový papier máčame po jednom kuse, keď papier zmäkne opatrne ho presunieme na suchú plochu na ktorej budeme rolovať závitky.
4. Rolky naplníme podľa chuti zeleninou a vami zvolenými ingredienciami.
5. Papier zmotáme do rolky, konce opatrne zastrčíme dovnútra.
5. Na záver si ešte pripravíme omáčku.
Omáčka na rolky
- Arašidové maslo (2 až 3 polievkové lyžice)
- Sójová omáčka (3 polievkové lyžice)
- Voda (3 polievkové lyžice)
- Šťava z 1/2 limetky
- 2 čajové lyžičky medu
- 1 až 2 kusy pretlačený cesnak
- 2 až 3 cm nastrúhaného zázvoru
Postup prípravy omáčky
Všetky ingrediencie spolu zmiešame v jednej miske a následne podávame ako dip k rolkám.
Dobrú chuť!