Udon rezance s kuracím mäsom
Pripravte si chutný a jednoduchý recept, ktorý vás svojou chuťou určite zaujme. Udon rezance s kuracím mäsom sú výborná varianta, keď chcete vyskúšať niečo nové. Môžete si ich pripraviť na viacero spôsobov a s rôznou obmenou zeleniny.
Pri varení sa nechajte inšpirovať videoreceptom, ktorý sme pre vás natočili.
Postup na prípravu mäsa:
- Kuracie mäso opláchneme pod tečúcou vodou a následne osušíme.
- V miske si rozbijeme jedno vajíčko, ktoré poriadne rozšľaháme a pridáme štipku soli.
- Do tanierov si rozdelíme hladkú múku a strúhanku. Kuracie prsia následne obalíme v múke, vajíčku.
- Na panvicu pridáme olivový olej, ktorý necháme rozpáliť a následne opražíme kuracie mäso do chrumkava, ktoré si odložíme vedľa kým si pripravíme omáčku a udon rezance.
Postup na prípravu omáčky:
- Do horúceho woku, kde sme naliali olivový olej pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, cibuľu a čerstvý zázvor, všetko chvíľu opražíme a následne pridáme nakrájanú červenú papriku, mrkvu, brokolicu a fazuľové struky. Všetko spolu opražíme približne 5-10 minút.
- Pridám trištvrte plechovky kokosového mlieka, dve polievkové lyžice kari pasty, jednu polievkovú lyžicu sójovej omáčky a jednu polievkovú lyžicu medu a všetko privedieme k varu.
Postup na prípravu udon rezancov:
Udon rezance dáme do misky, zalejeme vriacou vodou a jemne premiešame. Rezance stačí nechať vo vode cca 3 minúty, následne ich scedíme primiešame do hotovej omáčky.
Servírovanie:
Hotové udon rezance s omáčkou si premiestnime do misky. Opražené mäso si nakrájame na pásiky, ktoré poukladáme na rezance. Hotové jedlo môžeme posýpať sezamovými semiačkami a čerstvým koriandrom.
Dobrú chuť!