Kimchi (kimči) zo slovenskej kapusty
![](/resize/e/200/200/files/banery/recepty/salaty-predjedla/kimchi-zo-slovenskej-kapusty/kimchi-zo-slovenskej-kapusty.jpg)
KimChi zo slovenskej kapusty
Každý vie, že KimChi je kórejské národné jedlo - fermentovaná zelenina, ktorá je veľmi zdravá a vyrába sa najmä z čínskej kapusty. Na výrobu mažno použiť aj inú zeleninu, napríklad uhorky, či jarnú cibuľku. Fantastické kimchi sme naložilin nedávno z klasickej slovenskej kapusty.
Postupujeme podobne ako pri nakladaní kvasenej kapusty.
Kapustu posolíme a necháme odpočívať - šťavu vylejeme. Tým, že sme použili presný pomer soli, kapustu už nemusíme premývať. Medzitým si pripravíme majču - zeleninu pokrájame na prúžky, kolieska, šikmé rezy, skrátka na rôzne tvary... Osobne mám radšej, keď je zelenina chrumkavá, preto ju krájam na hrubšie kúsky. (4-5mm) Primiešame ostatné ingrediencie. Neodporúčam do zmesi pridávať vodu. Ak chcete pridať vodu, tak len prevarenú a vychladenú. Túto zmes zmiešame s kapustou, a potom to naplníme do nádoby tak, aby tam bolo čo možno najmenej vzduchu. My používame malé 5L súdky. Nádoba nesmie byť hermetický uzavretá, lebo zmes bude kvasiť a mohlo by ju roztrhnúť. Toto kimchi sa dá jesť okamžite ako šalát, ale najlepšie je vykvasené a dajú sa z neho robiť výborné jedlá.
Recept na najznámejšiu >> KimCHi (kimči) jjigae << nájdete tu.
Tu je aj video, ako vyrába kimchi s malými odchýlkami Korejská kuchárska superstar Maangchi: