Mabo Tofu recept
Pripravte si Mabo Tofu jednoduchými krokmi
Mabo Tofu (alebo Mapo tofu) je populárne a na prípravu jednoduché jedlo pôvodom z Číny, z provincie Sichuan odkiaľ sa rozšírilo do celého sveta. Jedlo má v súčasnosti mnoho rozličných podôb, keďže kamkoľvek ďalej sa dostalo, ľudia do neho pridali suroviny, aké mali práve k dispozícii alebo naopak z neho ubrali, čo zrovna nemali.
V tomto recepte nájdete rýchlu a jednoduchú verziu tohto obľúbeného pokrmu, ktorý si určite dokážete pripraviť aj Vy!
Na prípravu budeme potrebovať:
- tofu podľa výberu (môže byť čisté alebo marinované)
- omáčka Mabo Tofu (podľa chuti jemná, medium alebo ostrá)
- mrazená zelená fazuľka
- hrášok, kukurica, mrkva (podľa chuti)
- ryža
- naklíčené mungo klíčky
- soľ
- olej
- cesnak
Postup:
- Tofu sceďte a osušte, potom nakrájajte na kocky.
- Rozohrejte olej na nepriľnavej panvici na stredne vysokej teplote. Pridajte cesnak a za stáleho miešania opečte, kým nebude voňavý.
- Pridajte na panvicu tofu nakrájané na kocky a za stáleho miešania opečte do zlatista. (Ak si chcete pripraviť verziu s mäsom, môžete v tomto kroku pridať aj mleté bravčové mäso).
- Na panvicu pridajte omáčku Mabo Tofu podľa Vášho výberu. Priveďte do varu, potom znížte teplotu na mierny var a raz za čas jemne premiešajte. Varte 2-3 minúty.
- Pridajte na panvicu mrazenú zelenú fazuľku. Netreba ju dlho variť, aby sa nerozvarila.
- Ochutnajte a v prípade potreby osoľte. Odstavte panvicu z tepla.
- Do hrnca dajte dusiť ryžu spolu s hráškom, kukuricou a mrkvou, nezabudnite osoliť.
- Naservírujte do misky ryžu s Mabo Tofu a ozdobte naklíčenými mungo klíčkami.
Prajeme Vám dobrú chuť!