Kórejské tradičné ryžové koláčiky chladené Jongga 500 g. Krajina pôvodu Južná Kórea.
POZOR!!! Tento tovar je chladený, posielame ho len na vlastnú zodpovednosť zákazníka! Hneď po doručení odporúčame skonzumovať, NESKLADOVAŤ!
Tteokbokki (tiež písané ddukbokki, ddeokbokki, dukbokki alebo topokki), je obľúbený kórejský ryžový koláč s mnohými variáciami a bohatou históriou. Doslovne preložené ako „vyprážaný ryžový koláč", toto jedlo sa pripravuje z garaetteoku, bieleho ryžového koláča v tvare valca. Toto pikantné jedlo z ryžového koláča je mimoriadne obľúbené ako pouličné jedlo a často si ho vychutnáte aj doma.
Na rozdiel od gungjung tteokbokki, ktorý existuje už stovky rokov, má červené pikantné tteokbokki relatívne krátku históriu. Bol vyvinutý v roku 1953, v roku, keď sa skončila kórejská vojna, ženou menom Ma Bok-rim zo susedstva Sindang-dong v Soule. Žuvací ryžový koláč v pikantnej omáčke z gochujangu sa okamžite stal obľúbeným ako dostupné pohodlné občerstvenie.
Garaetteok, koláč z bielej ryže v tvare valca, sa v Kórei používa na rôzne účely. Hrubý typ je nakrájaný na tenké oválne tvary na prípravu tteokguk (polievka z ryžového koláča). Tenší, kratší typ sa používa pre tteokbokki, odtiaľ názov tteokbokki tteok. Pikantná tteokbokki omáčka sa zvyčajne vyrába z kombinácie gochujang (kórejská pasta z červenej čili papričky) a gochugaru (kórejské vločky z červenej čili papričky). Niektorí ľudia jednoducho robia túto omáčku na ryžový koláč s gochujangom a niektorí používajú iba gochugaru.
https://www.facebook.com/161828120553574/posts/2119369131466120/
Potrebujete poradiť?
Radi vám pomôžeme:
-
+421/417631803 -
happywok@happywok.sk -
Messenger HappyWok

5,26 €
4,38 € bez DPH