Menu

Sinigang

Uvarte si SINIGANG

Sinigang je filipínske národné jedlo - eintopf. Ma prijemnú kyslastú chuť po tamarinde. Ja ho občas varím s priateľmi u nás vo firme.

Potrebujeme:

0,5 kg rýb - plodov mora ( sinigang možno variť aj z bravčového mäsa - rebierok)
1/2 bielej reďkvičky nakrájanej na tenké plátky
10 dkg zelenej fazuľky nakrájanej na 5 cm kúsky
1 cibuľu nakrájanú na osminky – lupienky
3 strúčky rozdrvenáho cesnaku
10 dkg cherry paradajok
15 dkg čínskej kapusty (alebo bok choy) nakrájenej na väčšie kúsky
2 pl tamarindovej pasty
1 pl rybacej omáčky
1L studenej vody

Príprava:

Pod pokrievkou všetko, okrem kreviet a kapusty, varíme cca 20- 30 min. Zelenina by mala byť ešte chrumkavá. Pridáme krevety, čínsku kapustu a varíme ešte cca 5 min. Ak robíte variantu s rebierkami, tie treba zvlášť predvariť, domäkka, aby mäso odpadalo od kostí. A hotovo...  HappyWok

Vedeli ste že: Tamarindové lusky su podobné fazuli. Tie ošúpeme a povaríme v osolenej vode cca 10min - prepasírujeme a kôstky vyhodíme. Výhodnejšie je však použíť hotový tamarindový pretlak - pastu. 

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Produkt bol vložený do košíku
Vrátiť sa k nákupu Prejsť k objednávke