Chutný japonský ramen
Ramen polievka - nebudete chcieť jesť nič iné!

Japonská ramen polievka je vynikajúca kombinácia chutí, ktorá kombinuje obľúbené ramenové nudle, dashi vývar plný chutí a ďalšie prísady, ako sú mäso, zelenina a vajcia. Táto polievka je obľúbená po celom svete a mnohé krajiny majú dokonca aj svoje vlastné verzie tohto japonského jedla. Pokiaľ chcete vyskúšať túto lahodnú polievku v pohodlí domova, nižšie nájdete jednoduchý recept, v ktorom vám ukážeme, ako pripraviť autentickú japonskú ramen polievku v domácej kuchyni.
Ingrediencie na polievku:
- Dashi vývar
- Sójová omáčka
- Mirin omáčka
- Bravčové karé
- Bravčové alebo kuracie kosti
- Kuracie stehno
- 2 celé cibule
- 1 celý pór
- 1 jarná cibuľka
- 2 očistené mrkvy
- 5 očistených strúčikov cesnaku
- Celé korenie
- Soľ
Ingrediencie na mäso:
- Bravčové karé
- Soľ
- Čierne korenie
- Sójová omáčka
- 1 malá lyžička medu
- Olivový olej
- Nadrobno nakrájaný strúčik cesnaku
- Nadrobno nakrájaný zázvor cca 3 cm
Ingrediencie na servírovanie:
- Wakame riasy
- Šitake huby
- Klíčky
- Uvarené vajíčko
- Polievkové rezance na ramen
Postup na prípravu polievky:
- Do hrnca nalejeme 2 L studenej vody.
- Následne umyjeme mäso, očistime všetku zeleninu na polievku, pridáme koreniny a dáme variť na miernom ohni po dobu cca 4-5 hodín.
- Keď dovaríme polievku prilejeme 2 deci dashi vývaru
- Hotovú polievku scedíme a dochutíme sójovou a mirin omáčkou.
Postup na prípravu mäsa:
- Na rozpálenú panvicu nalejeme olej necháme zohriať a následne opražíme bravčové karé, ktoré okoreníme a osolíme. Opražené karé odstavíme z panvice.
- Na panvicu pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a zázvor, ktorý chvíľu restujeme a pridáme sójovú omáčku a jednu malú lyžičku medu.
- Všetky ingrediencie necháme spojiť a do hotovej omáčky pridáme opražené mäso, ktoré opekáme kým sa omáčka nevpije do mäsa.
Postup na prípravu vajíčka:
- Do malého hrnca dáme vodu, ktorú privedieme k varu.
- Keď nám voda začne vrieť pridáme vajíčko, ktoré povaríme 7 minút.
- Po dovarení ho premiestnime do studunej vody, kde ho necháme 2 -3 minúty vychladnúť a následne ho ošúpeme.
Postup na prípravu rezancov:
- Rezance dáme do misky, zalejeme vriacou vodou a jemne premiešame. Rezance stačí nechať vo vode 3 – 4 minúty, následne ich scedíme a po dovarení vývaru ich pridáme do misky v ktorej budeme ramen servírovať.
Postup na Servírovanie:
- Precedený vývar prelejeme do servírovacej misky kde pridáme uvarené rezance.
- Do misky pridáme wakame riasy, nakrájané šitake huby, klíčky, mrkvu z vývaru, nadrobno natrhané mäsko z vývaru, opražené bravčové mäso a prekrojené vajíčko.
- Hotový ramen môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!