Pho Bo
Pho Bo je ikonická vietnamská polievka, ktorá sa stala obľúbenou po celom svete. Táto polievka je dokonalou harmóniou chutí a vôní, ktoré odrážajú bohatú históriu a kultúru Vietnamu. Jej základom je silný hovädzí vývar, ktorý je pomaly varený s aromatickým korením ako je škorica, badián, klinčeky a koriander.
Táto polievka je ideálna nielen na zahriatie počas chladných dní, ale aj ako zdravá a výživná voľba po celý rok. Pripravte si spolu s nami kulinársky zážitok v pohodlí domova.
Tento recept v spolupráci s Happy Wok pripravila kristy.food.
Postup na prípravu polievky:
- Neošúpanú cibuľu a neočistený zázvor rozrežeme na polovicu. Na suchej panvici orestuejeme tieto dve ingrediencie. Orestovaný zázvor a cibuľu presunieme zatiaľ na tanier.
- V ďalšej panvici na sucho orestujeme celý kardamon, škoricové drievka, hviezdy badiánu, klinčeky a koriandrové semená – cca 3 minútky.
- Do vody pridáme opláchnuté kosti. Keď nám zovrie voda, kosti varíme cca 5 minút.
- Resp. dovtedy, dokým nebude pena na vrchu.
- Vodu s kosťami scedíme, a kosti ešte raz umyjeme a dáme zatiaľ bokom. Pripravíme si novú vodu, do ktorej pridáme umyté kosti, orestovanú cibuľu a zázvor (aj so šupou). Ďalej primiešame orestované koreniny.
- Pridáme soľ a cukor. Varíme na miernom ohni pod pokrievkou minimálne 4 hodiny (ideálne 8-10hod).
- Polievku celú scedíme. Do vývaru pridáme rybaciu omáčku.
- Uvaríme si ryžové rezance. Uvarené rezance scedíme a pridáme do misky.Hovädziu hruď (alebo inú časť, ktorú ste použili) nakrájame na plátky/rezančeky. Plátky mäsa pridáme k rezancom.
- Následne prilejeme čistý vývar, klíčky, čerstvý koriander, čili a nakoniec polievku pokvapkáme limetkou.
Prajeme dobrú chuť!