Múka z lepkavej ryže je tradičná ázijská ryžová múka. Je obľúbeným základom pre výrobu knedlí a buchiet. Ryžová múka je bez gluténu a môže byť používaná pri bezlepkovej diéte. Možno ju nahradiť do 25% bežnej múky v recepte.
Ryžová múka je skvelou a veľmi zdravou alternatívou klasickej pšeničnej múky. Je prirodzene bezlepková, preto je vhodná aj pre celiakov. Ryžová múka zvyšuje objem a pojivosť bezlepkových zmesí. Hodí sa na prípravu bezlepkových pokrmov, prípadne ako náhrada časti pšeničnej múky pri pečení. Výsledkom je potom odľahčený nadýchaný múčnik s vyšším množstvom bielkovín a vlákniny.
Ryžová múka má zo všetkých bezlepkových múk najširšie využitie vďaka veľmi neutrálnej chuti i vôňu. S touto múkou zahustíte polievku či omáčku, môžete ju použiť na pečenie sladkého i slaného pečiva, na prípravu palaciniek, múčnikov a kaší. Ideálne použitie je na sladké nepečené dezerty.