Tofu čerstvé tvrdé 300 g

Tofu čerstvé tvrdé 300 g

NAJPREDÁVANEJŠÍ

Tofu čerstvé tvrdé 300 g, Korea. Jedno z najkvalitnejších tvrdých TOFU na našom trhu. Bez lepku, geneticky modifikovaných surovín, bez konzervačných látok. Výborný zdroj bielkovín, krémová, hodvábna textúra, nízky obsah tuku, neobsahuje mlieko, je vhodné pre vegánov, odmenený-víťazný antiseptický obal.Vhodné na vyprážanie, varenie, pečenie... S obľubou ho používam do šalátov, alebo polievky kimchi stew.

2,71 € s DPH

Skladové číslo: S7#SK#104044#1

Dostupnosť: Skladom

Výrobca: JONGGA

Pôvod a rozšírenie
Tofu pochádza z Číny, kde sa začalo vyrábať už pre 2000 rokmi. V 7. storočí sa jeho znalosť rozšírila aj do Japonska. V oboch krajinách, rovnako aj vo Vietname, Kórei a Thajsku patrí dodnes k tradičným jedlám.

V španielskom slovníku sa slovo tofu prvýkrát objavilo v roku 1603. V západných krajinách bolo tofu prakticky neznáme až do polovice 20. storočia, ale s rastúcim záujmom o vegetariánstvo a zdravú stravu sa aj tu začalo masívne rozširovať. Dnes možno tofu kúpiť nielen v obchodoch so zdravou výživou, ale aj v mnohých hypermarketoch a supermarketoch.

Výživa
Tofu má málo kalórií, je bohatým zdrojom železa a neobsahuje žiadny cholesterol. Podľa použitého zrážadla môže byť bohaté aj na vápnik a horčík.

Využitie

„Tvrdé tofu" nakrájané na kocky
V Ázijskej kuchyni sa tofu využíva v slaných aj sladkých jedlách a je cenené predovšetkým pre svoju schopnosť prijať chuť ostatných použitých prísad. V Európe a Amerike je tofu spojené predovšetkým s vegetariánstvom a vegánstvom, vďaka jeho vysokému obsahu bielkovín.

Tofu sa väčšinou predává v týchto podobách:

„tvrdé tofu" (木綿豆腐, momendōfu Japonsky, lit. bavlnené tofu), ktoré vzhľadom pripomína syr,
„mäkké tofu" (絹漉し豆腐, kinugoshi tōfu Japonsky, lit. hodvábne cedené tofu), ktoré vzhľadom pripomína puding.
Tvrdší variant sa väčšinou používa v jedlách, ktoré majú mať tvar, napríklad v čínskej kuchyni alebo jedlách pripomínajúcich mäso, mäkké tofu sa používa v dezertoch, polievkach alebo omáčkach.

Tofu možno rôznymi spôsobmi ochucovať a pridávať do neho rozmanité prísady, napr. zeleninu, morské riasy alebo bylinky; na trhu existuje taktiež tofu údené, marinované alebo mrazené a opekané. Výrobcovia zdravej výživy dodávajú ďalšie výrobky alebo polotovary odvodené z tofu alebo vyrobené podobnou technológiou, ako sú fašírky, nátierky či salámy.

Vynikajúce recepty z tvrdého TOFU najdete tu:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.244973525543274.65112.100000918844519&type=1&l=6fea73b38a

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.269931376380822.70175.100000918844519&type=1&l=2b15008f15

https://www.noracooks.com/marinated-tofu/

https://www.tablefortwoblog.com/pan-fried-sesame-garlic-tofu/

https://www.goodhousekeeping.com/food-recipes/healthy/g2319/vegetarian-tofu-recipes/ 

 

tofu na vyprážanie

Tofu na vyprážanie1

Tofu na vyprážanie2

 

 

Alternatívne produkty

Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info