Pasta fermentovaná z pálivej papriky 1kg

Pasta fermentovaná z pálivej papriky 1kg

HIT

Fermentovaná kórejská pasta z červenej pálivej papriky. Gochujang/Kodžudžang. 1 kg. Kórea. V praktickom kelímku na zatváranie s hygienickým uzáverom.

7,28 € s DPH

Skladové číslo: S7#SK#407005#1

Dostupnosť: Skladom

Výrobca: Daesang

Pasta z pálivej papriky má vysoký obsah sušených červených paprík, ktoré dodávajú jedlám farebnosť. Táto pasta sa používa ako základ pre štipľavé a korenené jedlá. Výborná do ryže, na ochucovanie jedál, ale i na prípravu pálivých marinád na mäso.

Výborná pasta na marinovanie mäsa, do omáčok, na grilovanie, ku mäsu, na ryžu...ale dá sa skvelo použiť aj do guláša, segedínu a iných slovanských jedál. Ostrá papriková pasta sa používa predovšetkým ako korenie v kórejskej kuchyni - do polievok a dusených pokrmov. Je taktiež kľúčovou zložkou v rôznych pastách a omáčkach. Gochujang / Kochujang je lahodná ostrá kórejskej chuťová prísada.

V Kórei sa tradične vyrábala prirodzeným kvasením v hlinených nádobách jangdokdae. Prvý krát sa kochujang v Kórei začína používať na konci 17. storočia, potom čo v 16. storočí prichádza z japonska tradícia pestovania čili papriky. V kronike Jungbo Sallim Geongje z roku 1765 je spomínané, že kochujang bol vyrobený pridaním prachu z čili papričiek a prachu lepkavej ryže (suši ryža), pasty zo sójových bôbov a potom bol ponechaný v hlinenom hrnci na sĺnku po dlhú dobu. Tento tradičný recept bol podobný receptu dnešnej výroby tejto omáčky.

Kochujang obsahuje proteíny, tuky, vitamín B2, vitamín C a karotén. Zloženie obsahujúce pálivé papričky rovnako podporuje odbúravanie tuku a napomáha zníženiu telesnej hmotnosti.

Kochujang sa používa na prípravu tradičných pokrmov Bibimbap a TTeokbokki, robí pokrmy ostrejšími a zároveň sladšími.

 

Alternatívne produkty

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info