Kórejské ryžové koláčiky chladené 600 g. Krajina pôvodu Južná Kórea.
POZOR!!! Tento tovar je chladený, posielame ho len na vlastnú zodpovednosť zákazníka! Hneď po doručení odporúčame skonzumovať, NESKLADOVAŤ!
Ryžové koláčiky okrúhle Nonghyup sú vyrobené zo 100% kórejskej ryže a prísad, starostlivo vybranej spoločnosťou Nonghyup, ktorá sa špecializuje na jedinečnú chuť ryže. Sú zdravšie, pretože sa na ich výrobu použili len prírodnéh suroviny pestované v Kórei, bez pridanej farby či syntetických príchutí.
Tteokbokki (tiež písané ddukbokki, ddeokbokki, dukbokki alebo topokki), je obľúbený kórejský ryžový koláč s mnohými variáciami a bohatou históriou. Doslovne preložené ako „vyprážaný ryžový koláč", toto jedlo sa pripravuje z garaetteoku, bieleho ryžového koláča v tvare valca. Toto pikantné jedlo z ryžového koláča je mimoriadne obľúbené ako pouličné jedlo a často si ho vychutnáte aj doma.
Na rozdiel od gungjung tteokbokki, ktorý existuje už stovky rokov, má červené pikantné tteokbokki relatívne krátku históriu. Bol vyvinutý v roku 1953, v roku, keď sa skončila kórejská vojna, ženou menom Ma Bok-rim zo susedstva Sindang-dong v Soule. Žuvací ryžový koláč v pikantnej omáčke z gochujangu sa okamžite stal obľúbeným ako dostupné pohodlné občerstvenie.
Garaetteok, koláč z bielej ryže v tvare valca, sa v Kórei používa na rôzne účely. Hrubý typ je nakrájaný na tenké oválne tvary na prípravu tteokguk (polievka z ryžového koláča). Tenší, kratší typ sa používa pre tteokbokki, odtiaľ názov tteokbokki tteok. Pikantná tteokbokki omáčka sa zvyčajne vyrába z kombinácie gochujang (kórejská pasta z červenej čili papričky) a gochugaru (kórejské vločky z červenej čili papričky). Niektorí ľudia jednoducho robia túto omáčku na ryžový koláč s gochujangom a niektorí používajú iba gochugaru.
Náš recept nájdete tu:
https://www.facebook.com/161828120553574/posts/2119369131466120/