Bonito tuniakové vločky 40g

Bonito tuniakové vločky 40g

Najpredávanejšie

Bonito tuniakové vločky WADAKYU KATSUOBUSHI 40g. Krajina pôvodu Španielsko. Sušený strúhaný tuniak, vďaka ktorému pokrm dostane jedinečnú chuť a vôňu. Využíva sa okrem iného na prípravu známeho rybieho vývaru Dashi a tiež placiek Okonomijaki.

6,35 € s DPH

Skladové číslo: S7#SK#600014#1 8436566460033

Dostupnosť: Vypredané

Výrobca: Wadakyu

Bonito tuniakové vločky WADAKYU KATSUOBUSHI 40g. Krajina pôvodu Španielsko. Sušený strúhaný tuniak, vďaka ktorému pokrm dostane jedinečnú chuť a vôňu. Využíva sa okrem iného na prípravu známeho rybieho vývaru Dashi a tiež placiek Okonomijaki.

Rybie vločky BONITO (Katsuobushi) je japonská špecialita, ktorá dodá pokrmom jedinečnú chuť a vôňu. Využijeme ich do vývarov, zeleniny, nátierok alebo ako posyp na ryžu či rezance. Katsuobushi je japonský názov pre sušenú, fermentovanú a údenú rybu podobnú tuniakovi. Bonito vločky sú veľmi bohaté na vitamíny, minerály a bielkoviny. Zloženie: 100% rybie vločky.

O katsuobushi
Katsuobushi je japonský názov pre sušeného, ​​fermentovaného, ​​údeného tuniaka. Vlastne sa jedná o špeciálny druh tuniakomakrely, bonito. Katsuobushi je hojne využívané pre rybí vývar dashi, ktorý je základom všetkých polievok a omáčok. Spolu s riasou kombu tvorí katsuobushi základ pre japonskú polievku miso. A kde sa bez katsuobushi tiež nezaobídete, sú japonské placky okonomijaki - horúce placky posypané katsuobushi totiž nielen získajú správnu chuť, ale vyzerajú aj veľmi efektne. Sušená ryba sa na horúcej surovine zaujímavo "hýbe". Na prípravu vývaru sa najčastejšie používa buď granulovaný vývar Dash no moto alebo varené katsuobushi spolu s riasou kombu.

Spôsob výroby
Katsuobushi je veľmi bohaté na vitamíny, minerály a bielkoviny. Vyrába sa tak, že rybe sa odstráni hlava a vnútornosti. Filet sa potom varí pod bodom varu. Akonáhle sa ryba uvarí, odstráni sa kosti. Potom sa filety údia pomocou dymu z dubového dreva. Tento proces údenia trvá až jeden mesiac. Za deň sa ryba údi 5 až 6 hodín, nechá sa cez noc v kľude a proces údenia začína zase ďalší deň. Ryby, ktoré prešli údením, sa nechajú uschnúť na slnku, postriekajú sa kultúrou Aspergillus Glaucus a uzavrú sa po dobu 2 týždňov v kultivačnej miestnosti. Z blokov sa potom zoškrabu hoblinky.

Využitie
vývar Dashi - základ polievok a omáčok
posyp na placky
posyp na ryžu
posyp na smažené rezance Jakisoba
môže slúžiť aj ako chuťovka pre vaše mačacie miláčikov

Ako pripraviť DASHI vývar:

 

Ako pripraviť Miso polievku:

 

Miso na 5 spôsobov:

 

A takto sa pripravujú japonske placky Okonomijaki:

 

Sušené údené tuniakové vločky 40 g

Sušené údené tuniakové vločky 40 g

Sušené údené tuniakové vločky 40 g

Sušené údené tuniakové vločky 40 g

 

Alternatívne produkty

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Naša webová stránka ukladá údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača) na identifikáciu vašej relácie a dosiahnutie základnej funkčnosti platformy, zážitku z prehliadania a zabezpečenia.
Môžeme ukladať údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača), aby sme mohli poskytovať doplnkové funkcie, ktoré zlepšujú váš zážitok z prehliadania, ukladať niektoré z vašich preferencií bez toho, aby ste mali používateľský účet alebo bez prihlásenia, používať skripty a/alebo zdroje tretích strán, widgety atď.
Používanie analytických nástrojov nám umožňuje lepšie porozumieť potrebám našich návštevníkov a tomu, ako používajú našu stránku. Môžeme použiť nástroje prvej alebo tretej strany na sledovanie alebo zaznamenávanie vášho prehliadania našej webovej stránky, na analýzu nástrojov alebo komponentov, s ktorými ste interagovali alebo ste ich používali, zaznamenávanie udalostí konverzií a podobne.
Môžeme používať súbory cookie a nástroje tretích strán na zlepšenie ponuky produktov a/alebo služieb našej alebo našich partnerov, jej relevantnosti pre vás na základe produktov alebo stránok, ktoré ste navštívili na tejto webovej stránke alebo na iných webových stránkach.
Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.

Prihlásenie