Menu
Bonito tuniakové vločky 40g

Najpredávanejšie

Bonito tuniakové vločky 40g

Hodnotenie

4.75/5 (8x)

Bonito tuniakové vločky WADAKYU KATSUOBUSHI 40g. Krajina pôvodu Španielsko. Sušený strúhaný tuniak, vďaka ktorému pokrm dostane jedinečnú chuť a vôňu. Využíva sa okrem iného na prípravu známeho rybieho vývaru Dashi a tiež placiek Okonomijaki. Čítajte viac

Skladom

8,05 €

6,71 € bez DPH

Skladové číslo: 600014

Výrobca: Wadakyu

Popis

Bonito vločky použijete pri týchto receptoch:

Dashi vývar - základ chuti Japonska

Miso polievka - tajomstvo japonskej dlhovekosti?

Ramen polievka - nebudete chcieť jesť nič iné!

Bonito tuniakové vločky WADAKYU KATSUOBUSHI 40g. Krajina pôvodu Španielsko. Sušený strúhaný tuniak, vďaka ktorému pokrm dostane jedinečnú chuť a vôňu. Využíva sa okrem iného na prípravu známeho rybieho vývaru Dashi a tiež placiek Okonomijaki.

Rybie vločky BONITO (Katsuobushi) je japonská špecialita, ktorá dodá pokrmom jedinečnú chuť a vôňu. Využijeme ich do vývarov, zeleniny, nátierok alebo ako posyp na ryžu či rezance. Katsuobushi je japonský názov pre sušenú, fermentovanú a údenú rybu podobnú tuniakovi. Bonito vločky sú veľmi bohaté na vitamíny, minerály a bielkoviny. Zloženie: 100% rybie vločky.

O katsuobushi
Katsuobushi je japonský názov pre sušeného, ​​fermentovaného, ​​údeného tuniaka. Vlastne sa jedná o špeciálny druh tuniakomakrely, bonito. Katsuobushi je hojne využívané pre rybí vývar dashi, ktorý je základom všetkých polievok a omáčok. Spolu s riasou kombu tvorí katsuobushi základ pre japonskú polievku miso. A kde sa bez katsuobushi tiež nezaobídete, sú japonské placky okonomijaki - horúce placky posypané katsuobushi totiž nielen získajú správnu chuť, ale vyzerajú aj veľmi efektne. Sušená ryba sa na horúcej surovine zaujímavo "hýbe". Na prípravu vývaru sa najčastejšie používa buď granulovaný vývar Dash no moto alebo varené katsuobushi spolu s riasou kombu.

Spôsob výroby
Katsuobushi je veľmi bohaté na vitamíny, minerály a bielkoviny. Vyrába sa tak, že rybe sa odstráni hlava a vnútornosti. Filet sa potom varí pod bodom varu. Akonáhle sa ryba uvarí, odstráni sa kosti. Potom sa filety údia pomocou dymu z dubového dreva. Tento proces údenia trvá až jeden mesiac. Za deň sa ryba údi 5 až 6 hodín, nechá sa cez noc v kľude a proces údenia začína zase ďalší deň. Ryby, ktoré prešli údením, sa nechajú uschnúť na slnku, postriekajú sa kultúrou Aspergillus Glaucus a uzavrú sa po dobu 2 týždňov v kultivačnej miestnosti. Z blokov sa potom zoškrabu hoblinky.

Využitie
vývar Dashi - základ polievok a omáčok
posyp na placky
posyp na ryžu
posyp na smažené rezance Jakisoba
môže slúžiť aj ako chuťovka pre vaše mačacie miláčikov

 

Bonito tuniakové vločky 40g
Bonito tuniakové vločky 40g

8,05 €

6,71 € bez DPH

Podobné produkty

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Produkt bol vložený do košíku
Vrátiť sa k nákupu Prejsť k objednávke