Sladová múka 454 g. Krajina pôvodu Južná Kórea.
Sladový prášok alebo sladová múka je prítomná v mnohých pečivách, kde dodáva prirodzenú sladkosť. Má tendenciu robiť pečivo hnedšie a lesklejšie. Sladový prášok sa môže použiť samostatne na výrobu sladových mliečnych kokteilov, kombinácie zmrzliny, niekedy ochutených sirupov, mlieka a sladového prášku. Táto múka samotná a nevarená môže mať horkastú pachuť, ktorá zvyčajne nie je badateľná, keď sa zmieša s inými prísadami.
Sladový prášok sa vyrába zo zŕn – zvyčajne jačmeňa – ktoré sa nechali naklíčiť. Zrná sa namáčajú vo vode, aby sa podporilo klíčenie, a potom sa sušia na vzduchu, aby sa proces zastavil. Toto krátke obdobie klíčenia stimuluje zrno, aby uvoľnilo určité enzýmy, ktoré štiepia jeho škroby na cukry, čím vytvárajú sladšiu chuť. Zrno sa potom suší a melie na jemný prášok.
Potrebujete poradiť?
Radi vám pomôžeme:
-
+421/417631803 -
happywok@happywok.sk -
Messenger HappyWok