Omáčka Mirin sladká koreniaca zmes na varenie 250 ml. Krajina pôvodu Thajsko.
Obento Mirin Seasoning je špeciálne namiešané korenie s chuťou a vlastnosťami Mirin. Pre japonskú kuchyňu je nevyhnutné dodať japonským jedlám jedinečnú sladkosť. Mirin možno použiť do šalátov alebo na dusené, grilované ryby, mäso, japonské teriyaki a zeleninu.
Mirin je sladené ryžové víno, vyznačujúce sa sladkou chuťou. Je to takzvané tekuté korenie, využívané hojne v japonskej kuchyni. Mirin sa dá priradiť podobnosťou k saké. Cukor, ktorý mirin obsahuje, je prirodzený vďaka fermentácii. Mirín sa vyrába z lepkavej ryže, kultivovanej ryže a trochy destilovaného alkoholu. Všetky tieto prísady sa zamiešajú a nechajú kvasiť 2 mesiace v cédrových sudoch. Malé množstvo mirinu sa používa namiesto cukru a sójovej omáčky.
Používa sa na ochucovanie ázijskej kuchyne, hlavne suši pričom maskuje pach rýb. Použiť ho môžte taktiež na zálievky na šaláty, omáčky, do polievok, na výrobu marinád a dresingov.
Potrebujete poradiť?
Radi vám pomôžeme:
-
+421/417631803 -
happywok@happywok.sk -
Messenger HappyWok