Menu
Pasta fermentovaná z červenej papriky Kodžudžang 500g

Najpredávanejšie

Pasta fermentovaná z červenej papriky Kodžudžang 500g

Hodnotenie

3.61/5 (36x)

Fermentovaná kórejská pasta z červenej pálivej papriky Gochujang 500 g. Krajina pôvodu Južná Kórea. V praktickom uzatvárateľnom obale s hygienickým uzáverom. Čítajte viac

Skladom

5,45 €

4,54 € bez DPH

Skladové číslo: 407007

Výrobca: O'Food

Popis

Fermentovaná kórejská pasta z červenej pálivej papriky Gochujang 500 g. Krajina pôvodu Južná Kórea. V praktickom uzatvárateľnom obale s hygienickým uzáverom.

Pasta z pálivej papriky má vysoký obsah sušených červených paprík, ktoré dodávajú jedlám farebnosť. Táto pasta sa používa ako základ pre štipľavé a korenené jedlá. Výborná do ryže, na ochucovanie jedál, ale i na prípravu pálivých marinád na mäso.

Výborná pasta na marinovanie mäsa, do omáčok, na grilovanie, ku mäsu, na ryžu...ale dá sa skvelo použiť aj do guláša, segedínu a iných slovanských jedál. Ostrá papriková pasta sa používa predovšetkým ako korenie v kórejskej kuchyni - do polievok a dusených pokrmov. Je taktiež kľúčovou zložkou v rôznych pastách a omáčkach. Gochujang / Kochujang je lahodná ostrá kórejskej chuťová prísada.

V Kórei sa tradične vyrábala prirodzeným kvasením v hlinených nádobách jangdokdae. Prvý krát sa kochujang v Kórei začína používať na konci 17. storočia, potom čo v 16. storočí prichádza z japonska tradícia pestovania čili papriky. V kronike Jungbo Sallim Geongje z roku 1765 je spomínané, že kochujang bol vyrobený zmiešaním prášku z čili papričiek a prášku z lepkavej ryže (suši ryža), pasty zo sójových bôbov a potom bol ponechaný v hlinenom hrnci na slnku po dlhú dobu. Tento tradičný recept je podobný receptu dnešnej výroby tejto omáčky.

Kochujang obsahuje proteíny, tuky, vitamín B2, vitamín C a karotén. Zloženie obsahujúce pálivé papričky podporuje odbúravanie tuku a napomáha zníženiu telesnej hmotnosti.

Kochujang sa používa na prípravu tradičných pokrmov Bibimbap a TTeokbokki, robí pokrmy ostrejšími a zároveň sladšími.

Pasta fermentovaná z červenej papriky Kodžudžang 500g
Pasta fermentovaná z červenej papriky Kodžudžang 500g

5,45 €

4,54 € bez DPH

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Produkt bol vložený do košíku
Vrátiť sa k nákupu Prejsť k objednávke