Karí omáčky a pasty
Karí je základná ingrediencie v mnohých ázijských a indických jedlách. Karí korenie sa vyrába zmiešaním rôznych korenín a byliniek, ako sú kurkuma, koriander, rasca, zázvor a iné.
Karí pasty sa zvyčajne vyrábajú tak, že sa korenie a bylinky rozmixujú s inými zložkami, ako sú cibuľa, cesnak, paradajky, jogurt, kokosové mlieko a podobne. Tieto zložky sa potom varia a miešajú spolu, kým sa nevytvorí hustá pasta.
V závislosti od receptu a regiónu môžu byť karí pasty mierne až veľmi korenisté a pikantné. Používajú sa ako základné korenie v mnohých ázijských jedlách, ako sú napríklad polievky, mäsové a zeleninové jedlá. Karí pasty sú bohaté na živiny a antioxidanty, a môžu mať aj protizápalové účinky, hlavne vďaka obsahu kurkumínu, ktorý je hlavnou zložkou kurkumy.
-
Pasta Pataks Tikka Masala 283g
Pasta Tikka Masala na prípravu kuracej masaly 283 g. Krajina pôvodu India.
Skladom (28 ks)
4,75 €
-
Pasta zelené kari LOBO 400g
Pasta na prípravu zeleného kari LOBO 400 g. Krajina pôvodu Thajsko.
Skladom (13 ks)
4,75 €
-
Pasta žlté kari LOBO 400g
Kari pasta žltá Lobo 400 g. Krajina pôvodu Thajsko.
Skladom (3 ks)
4,20 €