Pasta fermentovaná z červenej papriky Kodžudžang 500 g

Pasta fermentovaná z červenej papriky Kodžudžang 500 g

NAJPREDÁVANEJŠÍ

Tradičná kórejská fermentovaná pasta z červenej čili papriky - ostrá. 500 g. Kórea.

  • Cena: 4,03 € s DPH

Skladové číslo: S7#SK#407007#1

Dostupnosť: Skladom

Výrobca: Chung Jung One

Výborná pasta na marinovanie mäsa, do omáčok, na grilovanie, ku mäsu, na ryžu...ale dá sa skvelo použiť aj do guláša, segedínu a  iných slovanských jedál. Ostrá papriková pasta sa používa predovšetkým ako korenie v kórejskej kuchyni - do polievok a dusených pokrmov. Je taktiež kľúčovou zložkou v rôznych pastách a omáčkach. Gochujang / Kochujang je lahodná ostrá kórejskej chuťová prísada.

V Kórei sa tradične vyrábala prirodzeným kvasením v hlinených nádobách jangdokdae. Prvý krát sa kochujang v Kórei začína používať na konci 17. storočia, potom čo v 16. storočí prichádza z japonska tradícia pestovania čili papriky. V kronike Jungbo Sallim Geongje z roku 1765 je spomínané, že kochujang bol vyrobený pridaním prachu z čili papričiek a prachu lepkavej ryže (suši ryža), pasty zo sójových bôbov a potom bol ponechaný v hlinenom hrnci na sĺnku po dlhú dobu. Tento tradičný recept bol  podobný receptu dnešnej výroby tejto omáčky.

Kochujang obsahuje proteíny, tuky, vitamín B2, vitamín C a karotén. Zloženie obsahujúce pálivé papričky rovnako podporuje odbúravanie tuku  a napomáha zníženiu telesnej hmotnosti.

Kochujang sa používa na prípravu tradičných pokrmov Bibimbap a TTeokbokki, robí pokrmy ostrejšími a zároveň sladšími.

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info