Menu

Chutný japonský ramen

Ramen polievka - nebudete chcieť jesť nič iné!

Ramen polievka - nebudete chcieť jesť nič iné!

Japonská ramen polievka je vynikajúca kombinácia chutí, ktorá kombinuje obľúbené ramenové nudle, dashi vývar plný chutí a ďalšie prísady, ako sú mäso, zelenina a vajcia. Táto polievka je obľúbená po celom svete a mnohé krajiny majú dokonca aj svoje vlastné verzie tohto japonského jedla. Pokiaľ chcete vyskúšať túto lahodnú polievku v pohodlí domova, nižšie nájdete jednoduchý recept, v ktorom vám ukážeme, ako pripraviť autentickú japonskú ramen polievku v domácej kuchyni.

 

Ingrediencie na polievku:

Ingrediencie na mäso:

  • Bravčové karé
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Sójová omáčka
  • 1 malá lyžička medu
  • Olivový olej
  • Nadrobno nakrájaný strúčik cesnaku
  • Nadrobno nakrájaný zázvor cca 3 cm

Ingrediencie na servírovanie:

Postup na prípravu polievky:

  1. Do hrnca nalejeme 2 L studenej vody.
  2. Následne umyjeme mäso, očistime všetku zeleninu na polievku, pridáme koreniny a dáme variť na miernom ohni po dobu cca 4-5 hodín.
  3. Keď dovaríme polievku prilejeme 2 deci dashi vývaru
  4. Hotovú polievku scedíme a dochutíme sójovou a mirin omáčkou.

Postup na prípravu mäsa:

  1. Na rozpálenú panvicu nalejeme olej necháme zohriať a následne opražíme bravčové karé, ktoré okoreníme a osolíme. Opražené karé odstavíme z panvice.
  2. Na panvicu pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a zázvor, ktorý chvíľu restujeme a pridáme sójovú omáčku a jednu malú lyžičku medu.
  3. Všetky ingrediencie necháme spojiť a do hotovej omáčky pridáme opražené mäso, ktoré opekáme kým sa omáčka nevpije do mäsa.

Postup na prípravu vajíčka:

  1. Do malého hrnca dáme vodu, ktorú privedieme k varu.
  2. Keď nám voda začne vrieť pridáme vajíčko, ktoré povaríme 7 minút.
  3. Po dovarení ho premiestnime do studunej vody, kde ho necháme 2 -3 minúty vychladnúť a následne ho ošúpeme.

Postup na prípravu rezancov:

  1. Rezance dáme do misky, zalejeme vriacou vodou a jemne premiešame. Rezance stačí nechať vo vode 3 – 4 minúty, následne ich scedíme a po dovarení vývaru ich pridáme do misky v ktorej budeme ramen servírovať.

Postup na Servírovanie:

  1. Precedený vývar prelejeme do servírovacej misky kde pridáme uvarené rezance.
  2. Do misky pridáme wakame riasy, nakrájané šitake huby, klíčky, mrkvu z vývaru, nadrobno natrhané mäsko z vývaru, opražené bravčové mäso a prekrojené vajíčko.
  3. Hotový ramen môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Produkt bol vložený do košíku
Vrátiť sa k nákupu Prejsť k objednávke