Japonský nôž na Sashimi 18 cm

Japonský nôž na Sashimi 18 cm

NOVINKA

Kvalitný japonský nôž NARIHIRA 9000 značky Fuji Cutlery Co. - jeden z najlepších výrobcov kuchynských nožov v Japonsku v Niigata, z nehrdzavejúcej ocele, s 18 cm čepeľou a drevenou rúčkou. Vyznačuje sa ostrosťou, trvácnosťou a veľkou odolnosťou. Vhodné aj na profesionálne použitie. Výborné na ryby, sashimi a sushi.

  • Cena: 113,40 € s DPH

Skladové číslo: S7#SK#908319#1

Dostupnosť: Skladom

Výrobca: Fuji Cutlery Co., Ltd.

Všeobecne o nožoch

Či ste profesionálny kuchár, alebo je varenie len Vaším hobby, dbajte na to, aby Vám práca spôsobovala radosť. K tomu Vám určite napomôžu kvalitné japonské nože. Tento nôž je určený pre majstrov - ozajstných profesionálov. NARIHIRA 9000 je nôž klasického tvaru a v kuchyni má široké použitie, ale v Japonsku ho používajú najmä pri príprave rýb - sushi a sashimi. 

Prečo práve japonské?

Niekto môže namietať, že i v Európe je dostatočné množstvo tradičných a kvalitných výrobcov nožov. O tom niet pochýb. Ale japonské nože sa predsa len odlišujú od tých európskych. Je to dané nielen inou kultúrou, ale predovšetkým tradíciou a perfekcionizmom, ktorý môžeme nájsť na každom japonskom výrobku. Táto krajina má kováčske oblasti, kde už v 12. storočí kuli známe samurajské meče katany. Tajné receptúry zloženia tej najlepšej ocele a remeselné majstrovstvo sa dodnes dedí z pokolenia na pokolenie. Nože ako Deba, Santoku, Yanagi, Tako, Usuba alebo Nakiri potešia srdce nielen každého kulinára, ale aj milovníkov dokonalého dizajnu. O tom, že tu nejde len o dizajn, ale predovšetkým praktickosť svedčí aj fakt, že niektorí európski výrobcovia zaraďujú do svojich kolekcií mnohé japonské vzory.

Ďalším argumentom prečo siahnuť po japonských nožoch je materiál, z ktorého sú zhotovené. Antikorová ušľachtilá oceľ z krajiny vychádzajúceho slnka sa vyznačuje nielen dokonalým vzhľadom, ale aj extrémnou tvrdosťou. Tá v mnohých prípadoch dosahuje cez 60 stupňov Rockwellovej škály, čím prekonáva európsku konkurenciu. Japonské nože majú na rozdiel od európskych vrstvenú čepeľ, kde jadro z tej najtvrdšej ocele je chránené po stranách mäkšími vrstvami. Čepeľ je brúsená do tvaru písmena „V“. To umožňuje účinne ostriť nože v domácom prostredí. Európske ostrie v tvare „U“ dokáže prvotriedne zrenovovať iba profesionálny brusič.

Dôležitou vlastnosťou je precízna vyváženosť nožov a ich ergonómia. Niektoré typy sú vyhotovené s rúčkami z magnólie alebo ebenu, iné z japonského dreva Honoki, ktoré sa vyznačuje svojou ľahkosťou, pevnosťou a príjemným vzhľadom.

Znalci japonskej kuchyne vedia, že je nielen chutná a zdravá, ale zároveň je aj pastvou pre oči. Príprave tých najokázalejších pokrmov dobre poslúžia „žiletkovo ostré“ nože. Dobrým príkladom môžu byť kolekcie sushi a sashimi na slávnostnej tabuli.

 narihira 9000

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info