Ryža lepkavá Thajská1 kg

Ryža lepkavá Thajská1 kg

Thajská lepkavá ryža Royal Umbrella, 1 kg, Thajsko.

  • Cena: 4 € s DPH

Skladové číslo: S7#SK#202005#1

Dostupnosť: Skladom

Výrobca: Royal Umbrella

Lepkavá ryža je druh ryže, ktorý sa pestuje hlavne v JV a Východnej Ázii. Má nepriehľadne zrná, nízky obsah amylózy a vysoký obsah amylopektínu. Výraz lepkavá je odvodený od toho, že po uvarení sa ryža mimoriadne lepí. Jej zrná sú hrubšie a musia trošku zmäknúť predtým ako začneme ryžu pripravovať. Preto je potrebné ryžu nechať na noc namočenú vo vode.
Lepkavú ryžu v obchodoch nájdete pod týmito názvami : sweet rice, glutinous rice alebo sticky rice.

Prikladáme Vám aj zaujímavý recept s lepkavou ryžou:
Mango sticky rice- Lepkavá ryža s mangom
Ak ste sa presýtili našich ťažkých, krémových zákuskov a toriet, tento jednoduchý recept Vám určite ulahodí. A všetky ingrediencie ( okrem manga ) kúpite u nás v obchode.
Suroviny na prípravu dezertu ( 1 porcia ):
1 šálka kokosového mlieka
½ šálky pripravenej lepkavej uvarenej ryže
1 a ½ polievkovej lyžice kokosového cukru
štipka soli
1 mango
Spôsob prípravy dezertu:
1. Do hrnca dáme kokosové mlieko, soľ, cukor, premiešame a privedieme k varu
2. Pridáme uvarenú lepkavú ryžu a miešame asi dve minúty
3. Potom vypneme a prelejeme na servírovací tanierik
4. Nakrájame si mango a poukladáme na vrch ryže

Spôsob prípravy thajskej lepkavej ryže:
Lepkavá ryža je najmä v Thajsku veľmi obľúbená, používa sa hlavne ako raňajková ryža a na rôzne dezerty.
1. Ryžu premyjeme, vložíme do čistej nádoby, zalejeme dostatočným množstvom vody a necháme namočenú celú noc.
2. Do čistého hrnca s vodou si vložíme naparovacie sitko a naň položíme látku- plátno, alebo mušelín.
3. Vodu, v ktorej bola ryža namočená zlejeme a ryžu preložíme na látku- rozložíme ju na ňu rovnomerne, aby sa nám ryža rovnomerne naparila.
4. Zakryjeme pokrievkou a dobre utesníme, aby nám para neunikala z hrnca von.
5. Prikryté paríme pri vysokej teplote asi 30- 45 minút, resp. kým je ryža priesvitná a mäkká.

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info