Bôby kakaové nepražené drvené BIO 125g

Bôby kakaové nepražené drvené BIO 125g

NOVINKA

100 % Nepražené kakaové drvené bôby, BIO, RAW, 125 g, Ekvádor.

  • Cena: 5,39 € s DPH

Skladové číslo: S7#SK#BIO069#1

Dostupnosť: Vypredané

Výrobca: ISWARI

Nepražené kakaové bôby sú zdravou pochúťkou bohatou na antioxidanty, ktoré nás robia šťastnými

Kakao ste možno ešte nikdy nekonzumovali v takto prirodzenej forme. Obvykle sa k nám totiž dostane až po dlhej ceste, kedy prejde tepelnou úpravou až pri 150°C, mletím, celým procesom výroby čokolády. Nakoniec jete čokoládu z fialového obalu, ktorá má síce lákavú reklamu, ale so skutočným a zdravým kakaom toho veľa spoločného nemá. Vysoký obsah cukru a mlieka je to, čo robí z čokolády nezdravú pochúťku. Vyskúšajte kakao, ktoré Indiáni nazývajú aj pokrmom bohov, v jeho čistej podobe.

Kakao sa vo všeobecnosti považuje za bohatý zdroj antioxidantov ako sú prokyanidíny a flavonoidy. Tým sú pripisované omladzujúce účinky. Epikatechín obsiahnutý v kakau má podľa výskumov rôznorodé pozitívne účinky na ľudské zdravie. Množstvo antioxidantov sa klasifikuje tzv. ORAC jednotkami – kakao ich obsahuje viac než 500 (napr. u nás na antioxidanty bohaté čučoriedky obsahujú cca 50 ORAC).

O kakau je známe, že má aj povzbudzujúce účinky. Tie spôsobuje látka s názvom teobromín, ktorý má jemný, dlhotrvajúci stimulačný účinok na organizmus, používa sa aj v medicíne ako diuretikum, vazodilatans a srdcové stimulans. Teobromín v kakau nie je pre ľudí toxický ani pri konzumácii veľkého množstva. Teobromínu vďačí kakao aj za svoju horkú chuť.

Kakao obsahuje nenasýtené mastné kyseliny omega 6, ktoré sú však v čokoládach pražením znehodnotené na zdraviu škodlivé transmastné kyseliny.

Kakao rovnako obsahuje veľa minerálov a vitamínov. Je zdrojom hořčíka, železa, síry, chrómu, mangánu, zinku a medi.

VEDECKÉ VÝSKUMY O KAKAE

Podľa štúdie Harvard Medical School na kmeni Kuna z Panamy, ktorý konzumuje nadpriemerné množstvo kakaa, trpia títo ľudia v oveľa nižšej miere srdcovým infarktom a rakovinou. Predpokladá sa, že zlepšenie prietoku krvi vďaka kakau, môže mať pozitívny účinok na srdce a iné orgány. Obzvlášť sa to môže vzťahovať aj na mozog, pamäť a schopnosť učiť sa.

AKO POUŽIŤ BIO NEPRAŽENÉ KAKAO – KAKAOVÉ BÔBY

Aby sa zachovali všetky enzýmy a výživné látky, odporúčame kakaové bôby tepelne neupravovať.

Alternatívne produkty

Kakao prášok nepražené BIO 125g

Kakao prášok nepražené BIO 125g

Dostupnosť: Vypredané

  • 4,76 € s DPH
Bôby kakaové BIO RAW 200g

Bôby kakaové BIO RAW 200g

Dostupnosť: Vypredané

  • 5,78 € s DPH

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info